Hela människan inte bara idrottaren!

Jönköpings Kommun

NIU/RIG - Nationell Idrottsutbildning

Badminton

Badmintonträningen har vi på Racketcentrum i Jönköping. Den praktiska träningen bedrivs i samarbete med BMK Wätterstad.

Basket

Basketträningen sker i skolans hall med våra egna anställda basketcoacher. På herrsidan finns möjlighet att träna och spela med Nässjö Basket i Basketligan, Wetterbygden Highlanders i Basketettan samt Forum Baskety i div.ll. På damsidan kan du spela i Basketettan med Wetterbygden Sparks eller Forum Basket i div.ll.

Fotboll

I Fotboll har vi flera olika träningsgrupper. Träningen sker på Zinkensdams konstgräs och naturgräs i Huskvarna, på Rosenlundsfältets naturgräs och inne i Elmiahallen.

Friidrott

Fridrotten tränar på Råslätts Idrottsplats eller Sanda Uteidrottsplats när vädret tillåter, på vintern sker träningen inne i Kålgårdshallen.

Golf

Golfen bedriver vi i samarbete med A6 GK och Jönköpings GK på deras banor. För golfeleverna har vi också mycket styrketräning på skolan för att minska skaderisken. Under vintern har vi teknikträning med boll och klubba i särskild lokal.

Handboll

Handbollsträningen bedriver vi de nybyggda lokalerna i Jönköpings Idrottshus.

Innebandy

I innebandy har vi flera träningsgrupper som tränar i Jönköpings Idrottshus och KFUM på Rosenlund.

Ishockey

Vår ishockeyträning bedrivs i samarbete med HV71 i Kinnarps Arena på Rosenlund.

Orientering

Orienteringsträningen utgår ifrån skolan men vi har också tillgång till minibussar för att kunna träna i annan terräng, Det finns gott om bra terräng för löpträning och till de flesta skogsområden runt Huskvarna/Jönköping finns det orienteringskartor

Rodd

Från läsåret 17/18 kommer Sanda att vara Riksidrottsgymnasium för rodd. Träningen kommer att genomföras i samarbete med Jönköpings RS och Huskvarna RS. Munksjön centralarena.

Simsport

Simsport sker i samarbete med Jönköpings Simsällskap på Rosenlundsbadet.

"Jag tycker att det är roligt att kunna spela innebandy på skoltid."

-Cajsa, elev på HA