Ledande på att kombinera studier och idrott på alla nivåer

Jönköpings Kommun

Skol - SM i fotboll för flickor finalspel

Torsdagen den 24/5, begav sig 17 stycken tjejer från Sanda Idrottshögstadium mot Göteborg och Änglagårdsskolan på Serneke Arena för finalspel i SM i fotboll.

Sanda Idrottshögstadium tog sig till finalspelet genom vinster mot Alfred Dalinskolan (WO), Norregårdsskolan, Flahultsskolan samt Rydebäcksskolan.

Till finalsspelet åkte vi med en trupp på 17 spelare, där vi hade spelare från samtliga årskurser med. Tyvärr hade vi också några skador vilket resulterade i att vår målvakt fick vara utespelare och en utespelare fick stå i mål - vilket tjejerna såklart löste med bravur!

I finalspelet möttes Sanda och Änglagårsskolan i första matchen. Matchen bjöd på bra och fartfyllt spel och den stora publiken på läktaren njöt nog av kampen ute på plan. Tyvärr så förlorar Sanda med 4-0 efter att ha kroknat i matchens slutskede.

I andra matchen, 30 minuter senare, så möter vi Aspudden från Stockholm som också visar sig vara numret för stort och där förlorar vi till sist med 7-0.

I finalen möts så Änglagårdsskolan och Aspudden. En final som Änglagårdsskolan rättvist vinner med 2-1 efter förlängning.

Sammantaget så hade vi en helt fantastisk dag tillsammans trots resultatet... Vi möter 2 riktigt bra lag och 2 skolor som år efter år tar sig till finalspelet. Detta var vårt första finalsspel!

Det är härligt att se moralen som tjejerna visar idag där man krigar, kämpar, verkligen försöker att spela och framförallt gör det till tillsammans, i båda matcherna! Det kommer man ofta långt med.

Idag räcker det dock inte till mot dessa skolor som båda, har över 100 spelare att välja på, på flicksidan, medan vi åkte med våra 17 som var tillgängliga av de 19 stycken, som vi totalt sett är!

Vi tar med oss att vi har mycket kvar att jobba med om vi vill nå ännu högre upp på pallen nästa gång och att vi hade en härlig och rolig dag tillsammans!

Prisutdelningen kommer att ske på högstadiets sommaravslutning".