Hela människan inte bara idrottaren!

Jönköpings Kommun

Friidrott

Träning med individen i fokus

Din träning på Sandagymnasiet försöker vi anpassa efter dina behov och kvaliteter. Det individuella delarna i  träningsupplägget bygger på en dialog med din tränare som innehåller alla delar du behöver för att utvecklas optimalt tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt. För att utvecklas optimalt krävs utmaningar och stimulans och detta får du varje dag i form av målinriktade träningskamrater och engagerade tränare som tillsammans med dig utvecklas mot de mål som du siktar mot. Mer detaljer om träningen kan du läsa om i vårt produktblad.

Talangutvecklingsmiljön

Att miljön påverkar vår utveckling är ingen hemlighet. Därför har vi under åren försökt skapa den bästa möjliga miljön för dig att utvecklas i. Hos oss på Sanda Friidrott finns det kunniga tränare som täcker upp de flesta friidrottsgrenarna. Tränarna är också klubbtränare kvällstid och vi har ett samarbete med Jönköpings Friidrottskrets. Du som kommer från förening från annan ort erbjuder vi kvällsträning i våra friidrottsföreningar. När vi tillsammans förbereder dig för säsongen har vi bra möjligheter till att träna varierat och med god kvalitet i våra olika träningslokaler bla i Kålgårdsarenan, Råslätts IP och på Sanda skolidrottsplats.

Ansökan/urval

Ansökan till vår NIU utbilning och urval sker i två steg.

Steg ett. När du ansöker till NIU Friidrott och på Sandagymnasiet gör du det via Svenska Friidrottsförbundets hemsida se länk till höger, senast den 15 oktober.  När ansökan behandlats kallas de som valt Sanda Friidrott i första hand till en antagningsdag på Sandagymnasiet.

Steg två. För att sedan bli antagen på NIU Friidrott och komma in på Sandagymnasiet måste du även ansöka till ett program på skolan där urval sker på meritpoäng. Ansökan till Sandagymnasiet och det program du önskar gör du hos din SYV på din skola. Har du frågor kring detta kontakta oss.

De bedömningsområden som används vid antagning är framtagna av RF och gäller vid NIU och RIG: Idrottsspecifika kunskaper och färdigheter, Idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar, Sociala färdigheter och förutsättningar, Organisatoriska färdigheter och förutsättningar, Studieambition

Visste du att;

• 4 av friidrottseleverna har representerat Sverige i Junior eller Ungdoms VM/EM i friidrott under deras studietid på Sanda

• Utöver detta har ett antal elever representerat Sverige i ungdomsfinnkampen

• Svensk friidrott har 997 registrerade friidrottsföreningar och i Smålands finns 95 friidrottsföreningar

"Att träna och plugga hårt kan verka tufft, men Sanda gör det möjligt."

-Julia, elev på NA