Hela människan inte bara idrottaren!

Jönköpings Kommun

Handboll

Träning med individen i fokus

På Sanda Handboll får du professionell träning och vägledning i att utvecklas optimalt i din utveckling mot elithandboll tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt. För att säkerställa din utveckling bedrivs träningen av välutbildade tränare som vet vad som krävs av dig som individ för att nå dina mål. För att utvecklas optimalt krävs utmaningar och stimulans och detta får du varje dag i form av målinriktade träningskamrater och engagerade tränare som tillsammans med dig utvecklas mot de mål som du siktar mot. Mer detaljer om träningen kan du läsa om i vårt produktblad. Den individuella utvecklingen på din position i spelet bygger mycket av träningsupplägget på och där är du självklart med i dialogen om vad du behöver utveckla. 

Talangutvecklingsmiljön

Att miljön påverkar vår utveckling är ingen hemlighet. Därför har vi under åren försökt skapa den bästa möjliga miljö för dig att utvecklas i. Därför bedriver vi vår träning i fullstora hallar med hög standard. Vi strävar efter att ha ett nära samarbete med klubbtränare och klubbarna (IF Hallby HK, IFK Bankeryd, IK Cyrus) för att skapa bra träningsmöjligheter även på kvällstid. Du har hos oss möjlighet att träna varierat och med god kvalitet i våra olika träningslokaler bla i gymmet träningsverket, spinning hallen och Rosenlundsbadet.  

Ansökan/urval

Ansökan till vår NIU utbildning och urval sker i två steg.

Steg ett. När du ansöker till NIU Handboll på Sandagymnasiet gör du det via Svenska Handbollsförbundets hemsida se länk, senast den 1 december. När ansökan behandlats kallas de som sökt Sanda Handboll till ett första antagningstillfälle som sker någon gång i december varje år.                                                                                                                       

Steg två. För att sedan komma in på Sandagymnasiet måste du även ansöka till ett program på skolan där urval sker på meritpoäng. Ansökan till Sandagymnasiet och det program du önskar gör du hos din SYV på din skola . Har du frågor kring detta kontakta oss.

De bedömningsområden som används vid antagning är framtagna av RF och gäller vid NIU och RIG: Idrottsspecifika kunskaper och färdigheter, Idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar, Sociala färdigheter och förutsättningar, Organisatoriska färdigheter och förutsättningar, Studieambition

Ansökan till vår LIU utbildning

Handboll bedriver vi även i form av LIU - Lokal idrottsbildning. Det innebär att du inom det individuella valet läser 200 poäng på 3 år inom Idrott och Hälsa 1,2 - idrottsspecialisering. LIU är i första hand riktat till dig som lokalt söker från Jönköpings kommun. Söker du från annan kommun placeras du som andrahandssökande vilket innebär att du inte är garanterad plats på LIU. Ansökan till LIU-Handboll görs på samma länk som NIU, meddela oss på testträning 1 att endast LIU är aktuellt. Du gör även en ansökan till Sandagymnasiet och det program du vill läsa hos din syv på den skola du går idag. Vi kontaktar alla som sökt Lokal idrottsutbildning och bekräftar att du fått plats senast 31/1.

Visste du att;

-  ca 3 miljoner människor spelar handboll i ca 90 länder"

- de mest framgångsrika handbollsspelarna som gått på Sanda handboll är landslagsspelarna, Ulrika Ågren, Filippa Idén, Fredric Pettersson

- Vår coach Caroline Hallberg-Gustafsson har 6 SM-guld samt gjort 11 landskamper på seniornivå.

"Jag valde Sanda eftersom jag ville kunna spela handboll även på skoltid. Att kunna lägga tid på den individuella tekniken både på planen och i gymmet var guld värt! ”  

Filippa Idéhn, Brest Bretagne Handboll, Frankrike