Jönköpings kommun

Boende för dig som kommer från en annan ort

Sedan 1995 har vi på Sandagymnasiet hjälpt våra idrottselever att hitta boende. I åk 1 bor du på något av våra elevboenden "Majstången" eller "Rosen" för att sen i åk 2 och 3 slussas ut i någon av våra lägenheter. Både våra elevboenden och lägenheter ligger nära skolan.

Ledorden som ska genomsyra hela vår verksamhet är:
Glädje, Engagemang, Trygghet, Utmaning och Professionalism - GET UP!

På elevboendet Majstången bor du tillsammans med flera andra idrottsungdomar. Här får du en trygg start under ditt första läsår på Sandagymnasiet. Tillsammans skapar vi ett boende som du ska trivas med och som ska ge dig alla möjligheter till att fokusera på skola och idrott. I boendet ingår frukost fem dagar i veckan och middag fyra dagar i veckan. Om du bor i lägenhet, ensam eller tillsammans med någon utanför elevboendet Majstången alt Rosen kan du alltid beställa middag oavsett vilken årskurs du går i. Vårt boendeteam finns tillgängliga för er som bor i lägenhet och på elevboendet. Tillsammans skapar vi de allra bästa förutsättningarna för att just DU ska lyckas.

På elevboendet har du tillgång till ett eget rum. Trådlöst internet finns och vi är uppkopplade mot skolans nätverk. Du delar kök och allrum och tvättstuga med övriga i boendet. På elevboendet Majstången ingår även alla måltider, el och uppvärmning. Bor du i lägenhet så är köket basutrustat samt möblerat.

Ansökan om boende

I samband med att du har tackat ja till din plats på idrotten ansöker du via webben om ett boende inför kommande skolstart. Ansökan om boende sker mellan den 15 mars-15 april. Besked om boende får du först i början av juli då antagningen till ditt program är klart. På elevboendet Majstången alt Rosen finns totalt 41 platser. Om du inte får plats på Majstången alt Rosen kommer du att erbjudas ett rum i någon av våra lägenheter. Medicinska skäl, idrottstillhörighet och avståndet mellan hemorten och Huskvarna är något som vi brukar titta på vid fördelningen av boende. På vårt elevboende Majstången alt Rosen bor du bara första läsåret. När du ska flytta från Majstången alt Rosen kommer vi att vara behjälpliga med ett annat boende.

Boendekostnader

På Majstången kostar ett rum inkl. frukost fem dagar per vecka och middag fyra dagar per vecka kostar 4 600 kr per månad. I vårt boende på Rosen är hyran 3 700 kr per månad. Hyran för boende i lägenhet varierar beroende på lägenhetens storlek. Bor du i lägenhet betalar du hyra på helårsbasis medan du på elevboendet Majstången och Rosen betalar för tio månader. Bor du i lägenhet tillkommer även kostnader för el och internet. Om man bor på Rosen eller i lägenhet kan man köpa till middagsmål som kostar 900 kr per månad. Detta är priser enligt 2020 års nivå och kan komma att förändras inför läsåret 2021.

I samband med inflyttning betalar man också en deponeringsavgift på 2000 kr. Detta gäller oavsett om du bor på Majstången, Rosen eller i lägenhet.

Oavsett boendeform så omfattas du av familjens hemförsäkring.

Du kan ansöka om inackorderingsbidrag från din hemkommun. Lämpligast är att kontakta SYV på din nuvarande skola för mer information.

Björn Johansson

Boendeinstruktör

Malin Källström

Instruktör RIG Rodd/Boendeinstruktör