Jönköpings kommun

Fotboll

Sanda Fotboll (NIU) är ett starkt varumärke och har funnits på skolan sedan 1995 och flera av våra elever har gått vidare till nya utmaningar i såväl Sverige som Europa.

Sanda Fotboll (NIU) är en av flera idrotter som är samlade under Sanda IdrottsCentrum (SIC). Därmed har vi också kunnat anpassa schema, ett väl fungerande elevboende, mycket bra idrottsanpassad mat, faciliteter utöver det vanliga och inte minst en spetskompetens i stödteamet runt eleverna. Vi har bra och goda förutsättningar att träna, utveckla och förbereda våra spelare för nästa nivå på utvecklingsstegen.

Professionell träning och helhetssyn

På Sanda Fotboll får du professionell träning och vägledning på din väg mot elitfotboll. För att säkerställa din utveckling bedrivs träningen av välutbildade tränare som vet vad som krävs av dig som individ för att nå dina mål. Utifrån teknisk, taktisk, fysisk och mental träning arbetar vi med att utveckla den idrottsliga helheten hos dig för att du en dag ska kunna nå de mål du siktar mot. Vi jobbar tillsammans med dig för att utveckla din funktionella teknik och speluppfattning för att du ska vara redo för elitnivå. Vi bygger mycket av träningsupplägget på att utveckla och förstärka din funktionella teknik och speluppfattning utifrån din position i spelet och där är du självklart med i dialogen om vad du behöver utveckla.

Utmaning och stimulans

För att utvecklas optimalt krävs utmaningar och stimulans. Hos oss på Sanda Fotboll omgärdas du av träningskompisar med samma driv, passion, ambitioner och målsättningar som dig själv och med en expertis som är skicklig på att ta hand om dina behov i utvecklingen. Du är alltså i goda händer under dina tre år hos oss.

Sanda Fotbolls träningsmiljö

Att miljön påverkar vår utveckling är ingen hemlighet. Därför har vi under åren försökt skapa den bästa möjliga miljö för dig att utvecklas i året om. På vintern tränar vi på konstgräs utomhus och under spelsäsong har vi tillgång till flera gräsplaner i närområdet. Du har hos oss möjlighet att träna varierat och med god kvalitet i våra olika träningslokaler i form av skolans spinningsal och i Träningsverket (gym) i kombination med Nordic Wellness och på Rosenlundsbadet.

Din träning på Sanda Fotboll består av 3–4 pass per vecka med skiftande innehåll. Utöver detta tillkommer tävling och träning på kvällstid. I takt med att du utvecklas och blir äldre så ökar våra förväntningar på dig utifrån ökad träningsbelastning och egenansvar inom både fotbollen, skolan och boendet. För oss är det viktigt att jobba med elever som förstår att vår utbildning handlar om en kombination av studier och elitidrott – på köpet kommer du också att utvecklas som individ.

All vår personal på Sanda Fotboll drivs av visionen om att utveckla dig men också av att själva utvecklas: ”Vill du – så vill vi”!

Bedömningsområden

De områden för bedömning som vi använder vid antagningen är framtagna av Riksidrottsförbundet och gäller vid NIU och RIG:

  • Idrottsspecifika kunskaper och färdigheter
  • Idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar
  • Sociala färdigheter och förutsättningar
  • Organisatoriska färdigheter och förutsättningar
  • Studieambition

Ansökan och urval NIU

Ansökan till vår NIU-utbildning och urval sker i två steg.

1. För att bli antagen till Sanda Fotboll behöver du anmäla ditt intresse via länken nedan. Alla som anmält intresse kommer att bli kallade till vårt första antagningstillfälle under december månad. Kallelsen sker via Svenska Fotbollsförbundet och skickas till den e-mailadress som du har angivit i din ansökan. Var därför noga med att ange rätt och aktuell e-mailadress!

Ansökan till NIU Fotboll, senast 1 december Länk till annan webbplats.

2. Efter första antagningstillfället kallar vi tillbaka ett antal sökande för ett andra antagningstillfälle senare i december.

3. Efter testtillfälle 2 så kallar vi tillbaka ytterligare ett antal sökande till ett tredje testtillfälle. Detta testtillfälle sker i början av januari.

4. Efter testtillfälle 3 så kallar vi ca. 30-40 sökande till en intervju och läkarundersökning. Detta sker i januari. Efter detta tillfälle får du sedan besked om du är antagen till Sanda Fotboll. Det som sedan återstår är att söka till önskat gymnasieprogram på vår skola.

Det krävs alltså att bli antagen både inom idrotten och det program man söker till. Har du frågor kring detta kontakta oss.

Observera att vi har möjlighet att kalla sökande direkt till testtillfälle 3 alternativt intervju och läkarundersökning när vi anser att meriter och referenser är tillräckliga underlag för ett sådant beslut.

Ansökan till vår LIU-utbildning

Vi har också fotboll i form av lokal idrottsbildning, LIU. Det innebär att du inom det individuella valet läser 200 poäng på två år inom" Idrott och Hälsa 1,2 – idrottsspecialisering". LIU är i första hand riktat till dig som lokalt söker från Jönköpings kommun och dess samverkanskommuner. Söker du från annan kommun placeras du som sökande i andra hand, vilket innebär att du inte är garanterad plats på LIU. Ansökan till Sanda LIU Fotboll gör du senast 1 mars. Du gör även en ansökan till Sandagymnasiet och det program du vill läsa hos din syv på den skola du går idag. Vi kontaktar alla som sökt Lokal idrottsutbildning och bekräftar att du fått plats senast den 15 mars.

Ansökningsformulär LIU Fotboll 24-25

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 1 mars klockan 23.59.

Stefan Jörgensen

Instruktör NIU

Peter Andersson

Instruktör NIU

Henrik Holmqvist

Instruktör SIH

Pontus Stonesjö

Instruktör LIU/SIH

Dennis Thorsén

Instruktör NIU

Lotta Hedin Öjeheim

Instruktör NIU