Jönköpings kommun

Golf

Sanda Golf (NIU) erbjuder dig att kombinera elitidrott med studier på gymnasienivå. Sanda Golf har under många år fått fram flera duktiga golfspelare, framförallt på tjejsidan. Vi bedriver vår träning i samarbete med A6 Golfklubb och Jönköpings Golfklubb.

Din träning på Sanda Golf försöker vi anpassa efter dina behov och kvaliteter. Vi tränar med årshjulet som stöd, dvs under olika delar av året stöttar vi dig i din hemmamiljö och jobbar med alltifrån golfteknik till fysisk träning. Det individuella delarna i träningsupplägget bygger på en dialog med dig och din hemmatränare som innehåller alla delar du behöver för att utvecklas optimalt tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt. Golfträning vintertid bedrivs i våra förnämliga lokaler på Sandagymnasiet vilket gör det smidigt för dig. Vi bedriver även den fysiska träningen i skolans ändamålsenliga lokaler. Sanda Golf är en bra möjlighet för dig att öka dina träningstimmar varje vecka vilket är viktigt för din optimala utveckling.

Sanda Golfs träningsmiljö

Att miljön påverkar vår utveckling är ingen hemlighet. Därför har vi under åren försökt skapa den bästa möjliga miljön för dig att utvecklas i. Till ditt förfogande finns på A6 GK 27 hål och på Jönköpings GK 18 hål, dessutom bra träningsområden och svingstudio med ”Trackman”. Perioden april till oktober bedriver vi träningen växelvis på A6 GK och Jönköpings GK.

För att utvecklas optimalt krävs utmaningar och stimulans och detta får du varje dag i form av målinriktade träningskamrater och engagerade tränare som tillsammans med dig utvecklas mot de mål som du siktar mot.

Bedömningsområden

De områden för bedömning som vi använder vid antagningen är framtagna av Riksidrottsförbundet och gäller vid NIU och RIG:

  • Idrottsspecifika kunskaper och färdigheter
  • Idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar
  • Sociala färdigheter och förutsättningar
  • Organisatoriska färdigheter och förutsättningar
  • Studieambition

Ansökan och urval

Ansökan till vår NIU-utbildning och urval sker i två steg.

1. Du ansöker till Sanda Golf på Sandagymnasiet via Svenska Golfförbundets webbplats senast 1 december. Alla som sökt kallas till en antagningsdag på A6 Golfklubb i början på januari varje år.

 Ansökan till NIU Golf, senast 1 december Länk till annan webbplats.

2. Därefter söker du till ett program du vill läsa på Sandagymnasiet. Då sker urvalet på meritpoäng. Ansökan till Sandagymnasiet och det program du önskar gör du hos din SYV på din skola.

Det krävs alltså att bli antagen både inom idrotten och det program man söker till. Har du frågor kring detta. kontakta oss.

Niklas Eriksson

Instruktör NIU

070-490 94 90

Daniel Rehncrona

Instruktör NIU

070-825 63 44

Jacob Flood

Instruktör NIU

070-836 93 75