Jönköpings kommun

Ishockey

1995 slog HV71 och Sandagymnasiet upp portarna till ett hockeygymnasium och har sedan dess bedrivit en framgångsrik verksamhet. Kända namn som Niklas Hjalmarsson och Jesper Fasth har genomgått utbildningen och HV71 som förening har gott renommé inom talangutveckling. ”Utveckling och utbildning för framgång” är ledstjärnor hos Sanda Ishockey (NIU).

På Sanda Ishockey får du professionell träning och vägledning på din väg mot elitishockey. För att säkerställa din utveckling bedrivs träningen av välutbildade tränare som vet vad som krävs av dig som individ för att nå dina mål. Utifrån teknisk, taktisk, fysisk och mental träning arbetar vi med att utveckla den idrottsliga helheten hos dig för att du en dag ska kunna nå dina mål. Träningsupplägget bygger på den individuella utvecklingen av din position i spelet och där är du självklart med i dialogen om vad du behöver utveckla.

För att utvecklas optimalt krävs utmaningar och stimulans. Hos oss på Sanda Ishockey omgärdas du av målinriktade träningskamrater och engagerade tränare som tillsammans med dig utvecklas mot de mål som du siktar mot. Vi bygger mycket av träningsupplägget på att utveckla och förstärka dina individuella kvaliteter utifrån din position i spelet både på träning och match i HV71: s juniorverksamhet.

Sanda Ishockeys träningsmiljö

Att miljön påverkar vår utveckling är ingen hemlighet. Därför har vi under åren försökt skapa den bästa möjliga miljö för dig att utvecklas i. Träningen sker i toppmoderna Husqvarna Garden med fyra fullstora rinkar. Vi har ett välutrustat gym, en trx-hall och en skotthall inomhus vilket ger perfekta möjligheter för att nå dina mål.

I takt med att du utvecklas och blir äldre så ökar våra förväntningar på dig utifrån ökad träningsbelastning och egenansvar inom både ishockeyn, skolan och boendet. För oss är det viktigt att jobba med elever som förstår att vår utbildning handlar om en kombination av studier och elitidrott – på köpet kommer du också att utvecklas som individ.

Bedömningsområden

De områden för bedömning som vi använder vid antagningen är framtagna av Riksidrottsförbundet och gäller vid NIU och RIG:

  • Idrottsspecifika kunskaper och färdigheter
  • Idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar
  • Sociala färdigheter och förutsättningar
  • Organisatoriska färdigheter och förutsättningar
  • Studieambition

Ansökan och urval NIU

Ansökan till vår NIU-utbildning och urval sker i två steg (se nedan). Skulle du inte bli antagen till NIU Ishockey erbjuder vi även LIU Ishockey för både för pojkar och flickor (läs mer om LIU Ishockey nedan).

1. Du ansöker till Sanda NIU Ishockey på Sandagymnasiet via Svenska Hockeyförbundets webbplats senast 1 december.

Ansökan till NIU Ishockey, senast 1 december Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2. Därefter söker du till ett program du vill läsa på Sandagymnasiet. Då sker urvalet på meritpoäng. Ansökan till Sandagymnasiet och det program du önskar gör du hos din SYV på din skola.

Det krävs alltså att bli antagen både inom idrotten och det program man söker till. Har du frågor kring detta kontakta oss.

Ansökan till vår LIU-utbildning

Ishockey bedriver vi även i form av Lokal idrottsbildning, LIU. Det innebär att du inom det individuella valet läser 200 poäng på två år inom "Idrott och Hälsa 1,2 – idrottsspecialisering". LIU är i första hand riktat till dig som lokalt söker från Jönköpings kommun. Söker du från annan kommun placeras du som sökande i andra hand, vilket innebär att du inte är garanterad plats på LIU. Ansökan till LIU Ishockey gör du via formuläret senast 24 januari (flickor) och 1 mars (pojkar).

Du gör även en ansökan till Sandagymnasiet och det program du vill läsa hos din syv på den skola du går idag. Vi kontaktar alla som sökt Lokal idrottsutbildning och bekräftar att du fått en plats senast den 2 februari (flickor) och den 15 mars (pojkar).

Ansökningsformulär LIU Ishockey 24-25

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 1 mars klockan 23.59.

Daniel Eriksson

Instruktör NIU Ishockey

Daniel Josefsson

Instruktör LIU Ishockey

070-327 88 77