Konståkning
Från och med år 2020 finns möjligheten på Sandagymnasiet att kombinera gymnasiestudier och konståkning på NIU-nivå, Sanda Konståkning!
Din träning på Sanda Konståkning skräddarsyr vi efter dina behov och kvaliteter. Det individuella delarna i träningsupplägget bygger på en dialog med din klubbtränare och ansvarig coach på Sanda Konståkning. Upplägget omfattar alla delar du behöver för att utvecklas optimalt tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt. För att utvecklas optimalt krävs utmaningar och stimulans och detta får du varje dag i form av målinriktade träningskamrater och engagerade tränare som tillsammans med dig utvecklas mot de mål som du siktar mot.
Sanda Konståknings träningsmiljö
Att miljön påverkar vår utveckling är ingen hemlighet. Därför har vi under åren försökt skapa den bästa möjliga miljö för dig att utvecklas i. Kinnarps Arena är den anläggning där du får möjlighet att utvecklas inom många områden. Där finns möjligheterna för att träna det som behövs för att nå dina mål. Kvällspassen bedrivs i din hemmaklubb och samarbetet och dialogen mellan dina tränare och dig är viktig för oss.
Bedömningsområden
De områden för bedömning som vi använder vid antagningen är framtagna av Riksidrottsförbundet och gäller vid NIU och RIG:
- Idrottsspecifika kunskaper och färdigheter
- Idrottspsykologiska färdigheter och förutsättningar
- Sociala färdigheter och förutsättningar
- Organisatoriska färdigheter och förutsättningar
- Studieambition
Ansökan och urval NIU
Ansökan till vår NIU-utbildning och urval sker i två steg.
1. Du ansöker till Sanda NIU Konståkning på Sandagymnasiet via formuläret senast den 1 december. Efter ansökan kallas du till ett antagningstillfälle under december månad.
2. Därefter söker du till ett program du vill läsa på Sandagymnasiet. Då sker urvalet på meritpoäng. Ansökan till Sandagymnasiet och det program du önskar gör du hos din SYV på din skola.
Det krävs alltså att bli antagen både inom idrotten och det program man söker till. Har du frågor kring detta kontakta oss.
Anmälningsformulär NIU
Sandra Bjelke Wärnbring
Instruktör NIU